Min resa

Jessica Taavo

Hej!

Jag heter Jessica och är 25 år gammal. Jag har haft vitiligo i väldigt många år, det är lite diffust hur länge faktiskt. När jag fick de första fläckarna reagerade jag inte på att det var vitiligo, jag hade ju ingen aning om vad det var. Så det tog rätt många år innan jag förstod att det var just vitiligo jag hade.

På senare år så har min vitiligo spridit sig explosionsartat, det har varit lite tufft emellanåt men för det mesta är jag okej med att det är så här jag ser ut. För mig har det alltid hjälpt att berätta för nya människor snabbt att jag har vitiligo, dels så sprider man kunskap genom det (precis som denna kampanj syftar att göra) och dels så slipper man få undrande blickar. Det har alltid gett gott resultat att berätta direkt, ibland har det till och med lett till komplimanger att mina fläckar är vackra! Och att slippa de undrande blickarna är oerhört skönt. En annan sak som också hjälpt mig på vägen är att gå med i vitiligoförbundet. Det är lättare att leva med och acceptera sina fläckar om man ser att det finns andra som lever med samma fläckiga utseende som en själv gör. För mig är det stärkande att man inte är ensam i det.Just därför tycker jag även om juni månad extra mycket då det är #vitiligoawarenessmonth.

Jessica

Jessica Taavo - Min resa