Min resa

Nova

Hej jag heter Nova och jag är 14 år. Detta är min historia.

Jag var på en resa i Thailand i mars 2018 när jag upptäckte en liten vit fläck på min mage. När jag sedan kom hem till Sverige igen fick jag fler och fler pigment fläckar.

När jag sedan besökte en hudläkare visste nog både jag och min läkare att jag hade fått vitiligo, men för att vara säkra fick jag en medicin mot hudsvamp (som självklart inte hjälpte). 

Idag påverkas jag av vitligon ganska mycket. Jag tycker att det är jobbigt att visa mig själv i t.ex bikini på stranden, och det värsta jag vet är att bada med min klass. Men jag jobbar på mitt självförtroende, så att jag förhoppningsvis snart kan vara stolt över det istället.

Jag har dock blivit mycket bättre på att inte skämmas över min vitiligo om jag skulle jämföra mig själv idag  med mig själv för 1 år sedan. Jag har insett att detta är hur jag ser ut och hur jag kommer att se.

Förhoppningsvis kan jag en dag visa upp mig själv med stolthet och inte känna mig osäker, så att jag sedan kan inspirera andra till att vara nöjda med sig

NOVA min resa