Min Resa


Vi tror att en viktig del i att bli bekväm med att leva i sjukdomen är att dela den.
När man delar kan man lära av varandra

- Åh, vad brun och fräsch du ser ut! En kommentar från en kollega till en annan, jag stod bredvid. Sommar och sol-nä inte för mig. Trivs bäst i skuggan, där kan jag va mig själv. Njuta på avstånd.
Jag har haft vitiligo i väldigt många år, det är lite diffust hur länge faktiskt. När jag fick de första fläckarna reagerade jag inte på att det var vitiligo, jag hade ju ingen aning om vad det var.
Min resa har varit lång och haft sina toppar och dalar. Allt från att ha isolerat mig, undvikit solen och depression till att börja jobba med att acceptera mig själv tills jag nådde en punkt där jag kände att jag ville hjälpa andra som går igenom en liknande resa.
Min resa börjar om varje vår. Jag har inte accepterat! Ibland tror jag det, men i ärlighetens namn är jag långt ifrån någon form av acceptans.
Jag var på en resa i Thailand i mars 2018 när jag upptäckte en liten vit fläck på min mage. När jag sedan kom hem till Sverige igen fick jag fler och fler pigment fläckar.
Allt började en sommar 1988. Jag var 8 år gammal och hade varit med om en olycka där jag bröt mitt högra lårben. Den sommaren upptäcktes en fläck på mitt högra knä! Det var den sommaren som förändrade hela mitt liv!